This website uses cookies. More information Do not show this message
All about the Bobtail or Old English Sheepdog
Cap-a-Pie Cartouche

Cap-a-Pie Cartouche (Netherlands)

Fam. van der Nat

Wij zijn Chris en Nel van der Nat, wonend in Melissant, Zuid- Holland. Sinds 1978 wonen wij samen met Old English Sheepdogs oftewel OES. Zij zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons gezin. Toen in 1996 onze reu Chap (Baboon of the Cuddle Corner) bij ons kwam wonen, leek het ons leuk om eens te gaan showen. Begonnen op een Jongehondendag van de rasvereniging en meteen een beker mee naar huis mogen nemen! Chap werd namelijk 2e in de babyklasse. Het enthousiasme sloeg toe en meerdere shows werden bezocht met goede kwalificaties.

Na altijd reuen in huis te hebben gehad vonden wij het leuk om eens aan een teefje te beginnen. Dus toen in januari 1998 Demi (Cartouche of the Cuddle Corner) werd geboren kreeg Chap er een vriendinnetje bij. En ook met Demi konden we het niet laten om te gaan showen. Na vele uitmuntende keurringsrapporten zijn wij eens over een nestje gaan nadenken. De goede gezondheid en het innemende karakter van Demi hebben naast deze showuitslagen ons doen besluiten om meer van deze honden op de wereld te zetten. Omdat Demi de hond is die ons heeft overgehaald om te gaan fokken kon haar naam natuurlijk niet wegblijven uit onze kennelnaam.

Deze hebben wij in 2001 toegekend gekregen. En in September 2001 heeft Demi een mooie dochter gekregen die wij Milou hebben genoemd. In 2003 is onze Elmo bij ons komen wonen. Met Bailey (Cinderella of Snowboot Bears) hebben wij in maart 2005 een nestje gehad. Hieruit hebben hebben wij Gijs en Femme gehouden. In mei 2005 is hadden wij nog een nieuwe aanwinst: Fibi.

Inmiddels hebben Fibi en Femme alweer hun eerste nestje gehad. Deze honden staan bij de nesten. Frankie ( First Fellow Cap-a-Pie Cartouche) is bij ons blijven wonen.

Wij fokken uitsluitend met honden die vrij zijn van erfelijke aandoeningen dus gezond en sound zijn, qua karakter en uiterlijk uitmuntend in elkaar zitten. Honden die deze eigenschappen niet bezitten worden uitgesloten van de fok. Wij fokken volgens de regels van de rasvereniging. Dit houdt onder andere in dat de heupen van de honden geröntgend worden en de ogen op erfelijke afwijkingen worden gecontroleerd. Onze pups groeien in de huiskamer op, daarnaast komen zij met volwassen honden, schapen, geiten en konijn in aanraking. Naast de socialisatie met andere dieren vinden wij het belangrijk dat onze pupjes veel geknuffeld worden door verschillende mensen, maar zeker ook door kinderen. Socialisatie is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een stabiel karakter. Wij doen ons best om de pupjes met verschillende dingen en situaties in aanraking te laten komen. Het is belangrijk dat de toekomstige eigenaar hier verder meegaat nadat zij de pup mee naar huis hebben genomen. Wij raden nieuwe eigenaren ook aan om naar een puppycursus te gaan, dit is niet alleen een leuke ervaring voor de hond maar ook voor de baas!

 

Get in contact with Fam. van der Nat

Cap-a-Pie Cartouche

capapiecartouche@live.nl +31 (0)187 600011 Website
Adress of Cap-a-Pie Cartouche

Molendijk 29
3248 BA Melissant

Netherlands