Hillbilly Heights

of Hillbilly Heights

Charlotte Calmerman - Van Wauwe Belgium

Get in touch

Please contact Charlotte Calmerman - Van Wauwe for more information about their breeding.

About of Hillbilly Heights

Zoals het staat beschreven in de North American Dictionary; Hillbilly = country person. A term used by people from the country to describe themselves with pride, but used by others as an insult for people whom they regard as ignorant and unsophisticated.

Wij vinden onze honden de absolute top (en zijzelf vinden dat ook) maar ze worden vaak niet gezien als het meest gracieus en verfijnd ras. Wij wonen op een heuvel, dus mijn man en ik vinden het een grappige en goed passende naam voor onze kennel.

De interesse voor het ras begon zo’n 45 jaar geleden, maar de eerste OES kwam pas in 1991 toen ik naar België verhuisde. Daarvoor was ik bezig met Airdale Terriers en Duitse Herders. Daarvoor hadden wij op onze boerderij verschillende jachthonden.

Wij wonen heel landelijk in het Pajottenland in België. Onze honden zijn huisdieren en worden behandeld als volwaardige familieleden. Liefde en goede verzorging, niets is te veel voor onze beste vrienden! Met tot nu toe twee honden uit de lijn van de Nederlandse kennel Brwyn’s zijn wij voorbereid om voor ons eigen te beginnen. Wel het eerste nest samen met Brwyn-fokster Rosita Guérand. Graag zouden wij een paar nesten fokken met de oog op gezondheid, karakter en de karakteristieke “look” van de Bobtail.