Wiggly Scamp’s
Paul & Annemarie Philips Netherlands

Get in touch

Please contact Paul & Annemarie Philips for more information about their breeding.

About Wiggly Scamps

Wij zijn Paul en Annemarie Philips en wonen in het dorpje Steyl -Tegelen. We moeten beginnen met te zeggen “terug van even weggeweest”. We hebben na de Euro-OES 2010 in Denemarken de kriebels gelukkig weer teruggekregen. De laatste 2 jaar hebben we van 6 van onze boppervrienden afscheid moeten nemen. Dat werd ons even te veel en we wilden met het fokken stoppen. Maar je kunt niet wegstoppen waar je hart vol van is. Wat hebben we al die jaren genoten van onze shows met onze Happy Go Amy en natuurlijk onze Billy >Baron Baily. Vooral Baily was internationaal bij vele mensen bekend. Vaak niet alleen om zijn showresultaten maar vooral door zijn heerlijk open karakter. Genoten ook van onze 8 nestjes puppies. Natuurlijk met de positieve en negatieve ervaringen die elke fokker kent.

Hoe de liefde bij ons begon

Het was Annemarie die al in 1976 toen we elkaar net leerde kennen aangaf dat dit “haar”hond zou worden in de toekomst. In 1977 gingen we samenwonen op een flatje in Sittard en moesten we genoegen nemen met de bekende levensgrote bobtailposter midden in de kamer. Nadat we ons eerste huis kregen hadden we de toenmalige fokster van de Ruchieng Beauty Dogs al knettergek gemaakt met onze wekelijkse bezoeken en het meehelpen met de wandelingen van de regio. In 1979 kwam onze Queeny en 2 jaar later onze Giant.

Onze kennel

Vanaf 1995 zijn we ons serieus gaan bezig houden met showen en fokken. We vroegen de kennelnaam aan Wiggly Scamp’s wat betekent wiebelende deugnieten, die we te danken hebben aan onze eerste hond Queeny, die een echte dondersteen was. Onze eerste showhond was Honey Sue of the Naughty Woolsacks. Wat waren we trots op onze vierde plaats op de Euro-Oes in 1996 in Assen in de puppyklasse. Suzie was echter geen echte showhond. Ze had hiervoor niet voldoende rust. In 1996 kwam ook Trackery Island’s Happy Go Amy. Onze eerste kampioenshond met als mooiste overwinning Beste Jeugdhond op de Euro-Oes in Bayreuth in 2007.

Met Amy fokte wij onze Billy. Deze clown werd uiteindelijk kampioen in vier landen, won de jonge hondendag in 2001 en de Kampioensclubmatchen in Nederland, Duitsland en Denemarken, alle drie in 1 jaar. Naast Billy heeft ook onze Ian nog diverse kampioenstitels gehaald. Momenteel hebben we nog 1 teefje Wiggly Scamp’s Giddy Girl Go, dochter van Ian, dat beste baby werd op de JHD in 2005 maar daarna bleef groeien en te groot werd voor de show.

Onze visie

Gezondheid en karakter hebben bij ons uiteraard de hoogste prioriteit. Gefokt wordt door ons alleen maar in overeenstemming met de fokvoorschriften van de OESCN. Voor ons betekent dit allereerst dat de combinatie wat betreft de heupen goed op elkaar moet aanpassen. Verder worden de honden onderzocht op oogafwijkingen. Tevens is het voor ons heel belangrijk dat karakters op elkaar aansluiten. Natuurlijk is dat waar alle bobtailmensen het meeste van genieten. Dat heerlijke ongedwongen spontane karakter van een bob.